Het eerste Parijse koffiehuis
Het eerste Parijse koffiehuis werd in 1689 geopend onder de naam Procope. De eigenaar was een handelaar, Francois Prokop, een handelaar in limonadedranken. Vertegenwoordigers van de aristocratie en de bohemiens woonden het caféhuis bij.
Eerste Parijse koffiehuis In Italië werd koffie voor het eerst geproefd in 1615 en in 1720 in Venetië werd het wereldberoemde café Florian geopend, gelegen aan het San Marcoplein. Hier gingen Rubinstein, Goethe, Casanova. Maar in het café "Guardi", open op dezelfde plaats, kwamen Byron en Liszt. Bedoeïenen maken traditioneel koffie met de toevoeging van gember of kardemom. Hierdoor verkrijgt de drank een gele kleur en een specifieke aangename smaak. Zijn gast wordt geserveerd als een teken van respect met de woorden: "Mijn huis is jouw huis."
Bedoeïenen houden van koffie In Oeganda worden groene koffiebonen gemengd met zoet gras en verschillende kruiden, gedroogd en in speciale zakken rond het huis gehangen. Deze tassen dienen als decoratie en talisman. In elk land worden verschillende componenten toegevoegd aan koffie: in Italië - suiker, in Mexico - kaneel, in Duitsland en Zwitserland - warme chocolademelk, in België, drinken ze tijdens het eten van chocolade. In Ethiopië wordt zout toegevoegd aan koffie, in Marokko - peper. In het Midden-Oosten worden kardemom en verschillende kruiden aan de drank toegevoegd. Met slagroomkoffie in Oostenrijk.
https://medium.com/@alexwriter2003
https://medium.com/@alexwriter2003/%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D1%8B%D0%BC%D0%BE%D1%83%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%B0-e30d606fd69e
https://medium.com/@alexwriter2003/%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D1%8B-%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8-d1f8de8b108d
https://medium.com/@alexwriter2003/%D1%80%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D1%8B%D0%B5-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D1%82%D1%80%D1%8B-eab7104a6422
Eerste Parijse koffiehuis In Italië werd koffie voor het eerst geproefd in 1615 en in 1720 in Venetië werd het wereldberoemde café Florian geopend, gelegen aan het San Marcoplein. Hier gingen Rubinstein, Goethe, Casanova. Maar in het café "Guardi", open op dezelfde plaats, kwamen Byron en Liszt. Bedoeïenen maken traditioneel koffie met de toevoeging van gember of kardemom. Hierdoor verkrijgt de drank een gele kleur en een specifieke aangename smaak. Zijn gast wordt geserveerd als een teken van respect met de woorden: "Mijn huis is jouw huis."
Bedoeïenen houden van koffie In Oeganda worden groene koffiebonen gemengd met zoet gras en verschillende kruiden, gedroogd en in speciale zakken rond het huis gehangen. Deze tassen dienen als decoratie en talisman. In elk land worden verschillende componenten toegevoegd aan koffie: in Italië - suiker, in Mexico - kaneel, in Duitsland en Zwitserland - warme chocolademelk, in België, drinken ze tijdens het eten van chocolade. In Ethiopië wordt zout toegevoegd aan koffie, in Marokko - peper. In het Midden-Oosten worden kardemom en verschillende kruiden aan de drank toegevoegd. Met slagroomkoffie in Oostenrijk.