10 mea moni e uiga i tamaiti aʻoga

12:24 AM Alex Writer 0 Comments

O taunuʻuga o se suʻesuʻega o le polokalame faʻavaomalo mo le iloiloga o le maualuga o aʻoaʻoga a le PISA ua faʻaalia ai o le maualuga o aʻoga maualuga i Rusia o loʻo vave faʻaitiitia. I le 2000, na maua ai e lo matou atunuu le 25, ae le ausia le 33 points. Ma i le 2012, ua uma ona paʻu i le 34 nofoaga (o faʻamatalaga lata mai nei mo le 2015 o le a na o le faaiuga o le 2016) e iloa.
O le a le mea na tupu, aua i taimi o Soviet, oa matou aʻoga o se tasi lea o mea sili ona malosi. Masalo o mea moni e 10 e uiga i tamaiti aʻoga i Rusia o le a faʻamalamalamaina ai lenei faafitauli.

https://gitconnected.com/post/cool-math-games-9cda8f
https://gitconnected.com/elizabethbrown272788

Faʻamaumauga Nu. 1
I lo matou atunuu, o loʻo faʻaaoga pea se lima-faʻailoga mo le suʻesuʻeina o tamaititi aʻoga. E ui i le mea moni na taumafai le malo e faʻalauiloa se tolu, valu, sefulu-sefulu ma le lua-fausaga, na latou filifili e toe foʻi i le aganuu. I nisi o itulagi o lo tatou atunuu, e faʻaaogaina se suʻesuʻega e fa-na latou filifili e aveese le iunite iina. Ma mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻaaogaina o le sefulu-fuainumera o loʻo faʻaaogaina i Belarus, ma se ofisa e sefulu lua i Ukraine. E naʻo le 11 ma le 12 mea e tuʻuina i se mea e seasea lava. I Siamani, o le pito sili ona maualuga o le tasi.

Faʻasologa Nu. 2
E tusa ai ma le faʻatonuga a le Matagaluega o Aoga ma Saienisi a le Rusia o Ianuari 1, 2015, o tusi aoga uma e tatau ona i ai se lomiga faaeletoroni. Maliliega, e matua faigofie lava pe ae mafaufau e toetoe o tamaiti aoga uma ei ai se laulau po o se atamai i le taimi nei. Ma o le manuia tau tamaoaiga o loʻo i ai nei - i le tele o itulagi o Rusia, e le mafai e aʻoga ona tuʻuina atu i tamaiti taʻitoʻatasi le faasologa talafeagai o tusi. Ae o le i ai o le tasi le gadget o le a foia le faafitauli mo le taimi aʻoga atoa. O le ae le faatauina ni tusi; e mafai ona e siiina a latou lomiga faaeletonika e leai se totogi. O le mea lea, o le a totogi le laulau i le tusa ma le tausaga, ma i nisi tulaga e pei lava muamua. Ma o le auupega o le a amata ona sili atu le mamafa pe afai, ae le o ni tusi se tolu pe lima, o le tasi gadget o loʻo aofia uma ai tusi aʻoga.

Faʻasologa Nu. 3
O le tele o tamaiti i Rusia e suesue i aso e ono o le vaiaso. I le lima aso o le vaiaso, e na o, o se tulafono, vasega muamua. E faʻafia ona masani tamaiti i le aʻoga o faʻalapotopotoga faʻaleaʻoaʻoga taʻitasi i lana pule faitalia poʻo se filifiliga masani a mātua. E mafai ona faʻafeiloaʻi tamaiti aʻoga i le lima aso o le vaiaso, ae o lesona na fuafuaina mo le Aso Toonai ua "faataapeapeina" i le gasologa o le vaiaso. O le mea lea, o le aso aʻoga ua faʻaleleia i ni nai itula. O le fea e sili atu - ono aso poʻo le 10 lesona i le aso - o se mea e le mautonu.

Faʻamaufaʻailoga Nu. 4
O aʻoaʻoga faʻale-tino i aʻoga ua fuafuaina ina ia sili atu ona manaia ma eseese. O le Matagaluega o Aoga ma Saienisi a le Rusia o loʻo iloiloina le faʻaofiina o tulaga fou, kosi ma polokalame ma le aofia ai o tagata aʻoga tomai. E le o toe mamao ona taʻavale, taʻaloga, taʻaloga i le laulau, tafaoga tafaoga ma sili atu o le a faʻaalia i aʻoga. O le tamaititi o le a mafai ona filifilia se taʻaloga taʻavale e tusa ai ma ana mea e fiafia i ai, o lea o le a le maua ai e ia le manao e alu ese ma ave faʻamalologa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o aoga e sefulutasi o le itumalo o Chelyabinsk, o le a aʻoaʻoina e tamaiti le taʻalo i taʻaloga o aʻoaʻoga faaletino. Mo lenei, ua uma ona tuʻuina atu le suʻesuʻega atoa. O ai na te iloa, atonu o le a le pine ae faʻaofiina le pusa i totonu o le aʻoga faʻapitoa a le aʻoga.

Faʻataga Nu. 5
O tamaiti aʻoga i ona po nei o loʻo i ai le tele o auupega ma atofaʻi i lanu eseese ma foliga, fale tusi, gaosiga, latou maua le Initaneti, i le faaiuga, lea e mafai ona fesoasoani tele i le aʻoaʻoina. O avanoa i aʻoga ma aʻoaʻoga a le tagata lava ia ua toetoe lava a le uma. E le o le mataupu muamua lea, ma e leai se tasi na faapitoa lona auai i le faatuina o le uunaiga mo le aoaoina, ae o le maualuga o aoga sa maualuga atu nai lo le taimi nei ...

Faʻamaumauga Nu. 6
Mo le sili atu ma le luasefulu tausaga talu ona faʻaitiitia le Iuni, o tamaiti aoga o loʻo fai laei i le aoga mo soʻo se mea lava. Ma mai le aso 1 o Setema, 2103, na toe faafoi mai ai le pepa faataga. O le mea moni e le tutusa mo tagata uma, e pei ona i ai i le USSR, ae o aoga taʻitasi lava ia. Filifili po o le fea o le a ia avea ma taʻitaʻi o le aʻoaʻoga faʻatasi ma le komiti matua. E le gata i lea, o le matafaioi e ofuina ma le foliga mai o le pepa e tatau ona faʻamaonia i totonu o le tusi faʻatautaia ma malilie i le pule a le aoga. E le gata i lea, o le tuli ese mai lesona pe afai e le o lavalava le tamaititi o se solia lea o aia tatau a se tagatanuu o le Rusia.

Faʻasologa Nu. 7
E faʻaalu e le au aʻofa le tele o taimi e mafaufau ai i mafuaʻaga e le maeʻa ai meaaoga, nai lo le mea e tatau ona latou faia. Atonu e mafua mai i le aʻoga o le aʻoga, lea e le mafai ona tului ai le augatupulaga fou poʻo le tele o mea e faʻalavelave faʻafiafia ai e pei o taaloga komipiuta ma fesoʻotaʻiga lautele. O matou, ioe, e le oi ai le aoga a Summerhill, lea e suʻesuʻe ai tamaiti ma le fiafia. Ae ui i lea, e aoga le faʻavasegaina ma le foia o lenei faafitauli. Ma mo tagata amata, ia iloa pe faapefea ona fesoasoani i lau tama e vave faia meaaoga.

Faʻasologa Nu. 8
FAʻAALIGA na telefoni atu. Ae, e pei ona faaalia i le faatinoga, ia faamaoni i le aʻoga i taimi uma, o le a matua faigofie lava ona pasia se suʻega se tasi. E na o suʻesuʻega e le o talosagaina ni togi, ae o le mauaina moni o le poto.