Често ме питају

6:56 AM Alex Writer 0 Comments

Често ме питају да ли волим да студирам на немачком универзитету. Изложићу опште чињенице и одговорити на главна питања
1. Пре свега, морате да одаберете универзитет. На пример, на основу региона: Берлин није Франкфурт, Франкфурт није Хамбург. Проучите природу и "правила" градова. Имајте на уму да су Источна и Западна Немачка веома различите.





https://www.graficabartolo.com.br/wp-content/uploads/formcraft3/3/078a25bd051d21aebf219c9e1841b735-Pay-for-essay.pdf
http://chatmanphotography.com/wp-content/uploads/formcraft3/4/4c8430f27515416684c2fdb8e56a0a43-Pay-for-essay.pdf

Одабрао сам на основу факултета: Универзитет у Мајнцу има један од најјачих факултета у књиговодству, јер је оснивач штампања књига у Европи живео и радио у Мајнцу. Универзитет је назван, у ствари, у његову част.

Након што се одлучите за универзитет, проверите веб локацију за рокове за аплицирање за зимски или летњи семестар. Можете се пријавити за било који од њих. Имајте на уму да се документи морају послати редовном поштом, а листа докумената укључује признавање ваших претходних диплома и превод наших оцена и бодова у немачки систем. Овај документ се мора затражити пре него што се пријави на пријемну канцеларију за универзитет, а цео поступак траје до 8 недеља.

2. Јавно образовање у Немачкој је бесплатно. Ви плаћате само око 300 евра по семестру за студенте (у различитим државама тај износ може мало варирати). Садржи карту за путовање у неколико градова и попусте, на пример, до позоришта и изложби. Плаћа се за месец дана.

Мој универзитет је смештен у Мајнцу, али његов студентски универзитет делује на две земље, што ми даје прилику да се бесплатно крећем по великом територију Немачке.

Јавно образовање у Немачкој је бесплатно. Ви плаћате само око 300 еура по семестру за студента
3. Нема пријемних испита, већ само такмичење за просек бодова сертификата. Странцима је потребна потврда о познавању језика (Ц1 / ДСХ 1, 2, 3). Тражени ниво зависи од одабраног факултета, али за већину је ДСХ2 довољан. Постоје и факултети без конкурса за сертификате, на пример, египтологија, то јест није баш популарна. Али такве су специјалности као што су педагогија, економија, менаџмент веома популарне, а конкуренција за њих је велика. У обрасцу за пријаву од вас ће се тражити да пријавите други факултет (други приоритет), на који ћете бити примљени ако ваш резултат за факултете првог приоритета није довољан. На крају првог семестра моћи ћете поново да се пријавите на жељени факултет.